Budai Gyula feljelentést tett Karácsony Gergely 2019-es kampánya ügyében

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságánál (NAV) Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányával kapcsolatban. A Magyar Nemzet szerint a feljelentés költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés és hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanújára alapozódik.

A Magyar Nemzet hétvégi részletes cikkében arról számolt be, hogy a kampányhoz külföldi forrásokat is felhasználhattak. Budai Gyula a feljelentését egy Facebook-videón keresztül ismertette, amelyben részletezi a feljelentés alapjait. A videóban Budai arról beszél, hogy „a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint egy rejtélyes külföldi cégtől tanácsadói szerződés keretében a Bakony Rental Kft. 112 millió forintot kapott”. Ennek a cégnek az egyszemélyes tulajdonosa Mravik Zsolt, aki Karácsony Gergely jogi tanácsadójának, Tordai Csabának az élettársa. Budai a cikk alapján azt is állítja, hogy: „Mravik ebből a pénzből 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gábornak”, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért Egyesület vezetőjének”.

Budai Gyula szerint a tényfeltáró cikk alapján több bűncselekmény alapos gyanúja merül fel, úgy mint költségvetési csalás, pénzmosás és egyéb bűncselekmények. A képviselő szerint megállapítható, hogy már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát.