Botrány a Megalopolis forgatásán: Coppola viselkedése kiverte a biztosítékot?

Francis Ford Coppola, a híres filmrendező viselkedése körül kialakult botrányról számolt be a The Guardian, amely szerint a rendező nem megfelelő módon viselkedett a női statisztákkal a Megalopolis című film forgatásán.

A The Guardian jelentése szerint több stábtag is beszámolt arról, hogy Coppola ízléstelenül bánt a női statisztákkal. Egyes források szerint a rendező nőket húzott az ölébe, és egy éjszakai klubjelenet alatt megpróbált megcsókolni néhány topless és hiányos öltözetű női statisztát, állítólag azzal a céllal, hogy hangulatba hozza őket.

Ezzel szemben Coppola társproducere, Darren Demetre védelmébe vette a rendezőt. Demetre szerint Coppola csupán barátságosan arcon csókolt néhány statisztát, és senki sem jelezte, hogy ez kellemetlen lenne számukra. Demetre, aki több mint 35 éve dolgozik együtt Coppolával, hangsúlyozta, hogy a rendező sikeresen hozott meg minden nehéz döntést a film elkészítése érdekében, miközben hű maradt kreatív elképzeléseihez.

Demetre elmondása szerint a Studio 54 hangulatát idéző klubjelenet forgatásán Coppola csupán a jelenet hangulatát kívánta megteremteni azzal, hogy kedvesen megölelte és arcon puszilgatta a szereplőket és a háttérszereplőket. A társproducer szerint a projekt során nem volt tudomása semmilyen zaklatásos panaszról.