Berki Mazsi a gyereknevelésről és az anyaságról mesélt

Berki Mazsi, az ismert influenszer, megosztotta gondolatait a gyereknevelésről és az anyaságról a Hot magazinnal, különös tekintettel arra, hogy milyen kihívásokkal néz szembe egy kisgyermekes anyaként.

Mazsi kislánya, Emma már két és fél éves, és az édesanya meghatódva mesélt arról, hogy mennyire büszke a gyermekére, aki már folyékonyan beszél és gyorsan tanul. Az anyák napi műsoron való részvétel során Mazsi különösen meghatódott, amikor látta, mennyit fejlődött a kislánya.

"Nagyon megható látni, ahogy nő a kislányom. Már folyékonyan beszél, és amit hall, azt elismétli, ráadásul képes az édesanyja eszén is túljárni!" - mondta Mazsi, aki azt is elárulta, hogy a vidéki életre való átállás eleinte nehézséget okozott számára, de mára már megszerette Székesfehérvárt, ahol családiasabb a környezet és közvetlenebbek az emberek.

Mazsi hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy kislánya ne legyen túlóvott, és örül annak, hogy Emma szoros kapcsolatot ápol a nagymamájával is. Az édesanya elmondása szerint nehezen szakadt el otthonról, és szeretné, ha kislánya nyitottabb lenne az új dolgok felé.

A nevelési elvekről szólva Mazsi kijelentette, hogy nem szereti, ha beleszólnak, hogyan nevelje a gyermekét, és bár sok mindenben nem ért egyet az édesanyjával, ma már tiszteletben tartják egymás nevelési módszereit.

"Soha nem kértem tanácsot anyukámtól, sőt nem szeretem, ha beleszólnak, hogyan nevelem a gyerekemet. Emma nagyon szereti őt, bátran mondhatom, hogy ő a második ember az életében utánam, akihez a legjobban kapcsolódik." - mondta Mazsi.

Mazsi elárulta, hogy az első évben szigorú napirendet követtek, de az idő múlásával lazítottak a szabályokon. "Én a szülők azon csoportjába tartozom, akik azt vallják, hogy a gyermek alkalmazkodjon a szülőhöz és az életritmusához, ne pedig fordítva." - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy néha nem tud annyit foglalkozni Emmával, amennyit szeretne, ezért ilyenkor külön időt szentelnek egymásnak.

Végül Mazsi megemlítette, hogy jó kapcsolatot ápol párja gyerekeivel is, és bízik abban, hogy ez a kötelék a jövőben is megmarad. Párja, Zoli, aki egy vér szerinti lány és egy nevelt fiú édesapja, nagyon következetes a gyerekekkel, és nem tesz közöttük különbséget.