Bácsszőlősi polgármester uniós pénzből felújított lakás-ügye

Korábban hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt elítélt Szarvas Róbert, Bácsszőlős polgármestere, jogtalanul költözött be az uniós forrásból felújított orvosi lakásba.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése szerint Szarvas Róbert, aki korábban közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt már büntetést kapott, önkényesen foglalta el a negyvenmillió forintos európai uniós projekt keretében felújított orvosi lakást.

A képviselő arról is beszámolt, hogy Szarvas egy nem a faluban élő ismerősének írt ki 30 ezer forintos jutalmat, de azt egy bácsszőlősi rászoruló nevére állította ki, és ezen a címen vette fel a pénzt. A csalás csak véletlenül derült ki.

Hadházy februárban személyesen kereste fel a polgármestert, hogy megkérdezze tőle, valóban az egészségházban lakik-e. A találkozó heves szóváltásba torkollott, amikor Szarvas Róbert indulatosan reagált a képviselő kérdéseire, és kijelentette, hogy "valahol laknia kell".

A polgármester ellen hivatali visszaélés miatt nyomozást rendeltek el az ügy kapcsán, melynek eredményeképpen Szarvas Róbert visszaköltözött az önkormányzat által korábban neki kiutalt lakásba. A Blikk információi szerint Szarvas Róbert már több hivatalos felszólítást is kapott, hogy hagyja el az orvosi rendelőt, amelyet négy éve 46,5 millió forint uniós támogatásból újítottak fel, annak ellenére, hogy nincs orvos a településen.

Hadházy Ákos szerda délelőtti posztjában említést tett arról is, hogy Szarvas Róbert most is indul a polgármesteri pozícióért.