Automatikus kártérítés repülési késés esetén

Az Erste Bank új szolgáltatása révén a repülőgép több mint 60 perces késése esetén az utasok automatikusan 16 ezer forint kompenzációt kapnak, melyet Magyarországon is igénybe lehet venni.

Az Erste Bank bejelentette, hogy a repülőjárat-késésbiztosítás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy 60 percnél hosszabb repülőgép-késés esetén azonnal 16 ezer forint szabadon felhasználható kompenzációt kapjanak. A biztosítás különlegessége, hogy a késést nem szükséges bejelenteni, és nem kell hozzá a légitársaságoktól származó igazolásokat beszerezni, mivel az ügyintézés és a kifizetés teljesen automatizált.

„Hiszünk benne, hogy a legújabb digitalizációs megoldásokkal hozzá tudunk járulni ügyfeleink pénzügyi egészségének megőrzéséhez” – mondta Bek-Balla László, az Erste Digitális és Contact Center vezetője. Az Erste így a fintech és insurtech megoldások újszerűségét a hagyományos bankolás megbízhatóságával kombinálja.

Az európai légi közlekedés biztonságáért felelős Eurocontrol adatai alapján a légitársaságok nehezen veszik fel újra a koronavírus-járvány előtti tempót. A statisztikák szerint az európai légtérben közlekedő járatok 2023-ban gyakrabban és összességében többet késtek, mint 2019-ben. A csúcsidőszakot jelentő július-augusztusban például minden harmadik gép a tervezettnél később indult, és az adatokból kiderül, hogy a pontatlanul közlekedő repülők átlagosan több mint egy óra késéssel szálltak fel.

A biztosítást az Erste mobilalkalmazásán keresztül lehet megkötni, és a kompenzáció automatikusan érkezik az ügyfelek számlájára. A szolgáltatás díja utasonként és alkalmanként 1990 forint, ami lehetővé teszi az utasok számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzájussanak a kártérítéshez.

Az Erste legújabb szolgáltatását, a repülőjárat-késésbiztosítást a bank digitális platformján, a George-on keresztül lehet megkötni, a járat indulása előtt legkorábban 180, legkésőbb hét nappal, az adott járatra érvényes repülőjegy birtokában. Biztosítást azok az Erste ügyfelek köthetnek, akik lakossági forintszámlát vezetnek a banknál, ugyanakkor egy szerződő maga mellett akár további három útitársára is köthet biztosítást, így a család vagy a baráti társaság minden, együtt utazó tagja után (négy főig) jár a fejenként 16 ezer forint az egy órát meghaladó járatkésések esetében.

A Portfolio Financial IT rendezvényén, amely június 11-én kerül megrendezésre, szintén terítékre kerülnek hasonló fintech fejlesztések. A rendezvényen részletek ismertetése mellett lehetőség nyílik a regisztrációra is.