A Windows 10 egy verziójának végleges kivezetése a Microsoft által

A Microsoft hamarosan megszünteti a Windows 10 operációs rendszer 21H2-es verziójának támogatását, így a felhasználóknak át kell térniük a legújabb 22H2-es változatra, hogy elkerüljék a biztonsági kockázatokat.

A Windows 10 operációs rendszer 21H2-es verziójának támogatása 30 napon belül véget ér, amelyre a Microsoft figyelmeztetést adott ki. A támogatási ciklus lejárta után a felhasználóknak a legújabb, 22H2-es változatra kell váltaniuk, hogy biztonságban maradjanak.

A 21H2-es verziószámú Windows 10 utolsó biztonsági frissítését 2024. június 11-én kapja meg, ezt követően már nem lesz elérhető további támogatás. Ez különösen az Enterprise, Education és IoT Enterprise változatok felhasználóit érinti, akiknek frissíteniük kell a rendszerüket.

A Neowin szerint a vállalatoknak és ügyfeleknek előre kell tervezniük az átállást a 22H2-es verzióra, mivel a régebbi verziók használata biztonsági kockázatot jelent. A Microsoft a rendszergazdák által nem felügyelt eszközöket automatikusan frissíti, így ezek hamarosan a legújabb verzióra váltanak.

A Windows 10 21H2-es köznapi verziójának támogatása már 2023 júniusában lejárt, így a felhasználóknak már korábban kellett volna frissíteniük a rendszerüket.

A Windows 10, amelyet 2015-ben adtak ki, a támogatás megszűnésének szélén áll, és a Microsoft 2025 októberében tervezi a teljes támogatás befejezését. Ez különösen aggasztó, mivel a Windows 10 a legnépszerűbb operációs rendszer, és előnyét a Windows 11-zel szemben tovább növelte.