A Tisza Párt választási programjának főbb pontjai

Magyar Péter vezetésével a Tisza Párt közzétette 21 pontos választási programját, amely számos társadalmi és gazdasági intézkedést tartalmaz, a családi pótlék emelésétől kezdve az oktatás és egészségügyi reformokig.

A Tisza Párt programja szerint, ha a párt megkapja a magyar emberek támogatását, számos jelentős változást hajtanak végre. Az intézkedések között szerepel a családi pótlék megduplázása, a legalacsonyabb nyugdíjban részesülő idősek ellátásának emelése, valamint az ápolók és a szociális területen dolgozók bérének növelése. Az élelmiszerek ÁFA-ját 5%-ra csökkentenék, különösen a zöldségek és gyümölcsök esetében, és egy részletes programot indítanának a külföldön élő magyarok hazacsábítására. A párt célja továbbá, hogy hazahozza az uniós támogatásokat, és falu rehabilitációs programot hirdet.

Az oktatás terén a tanári pálya megbecsültségének visszaadása, az oktatás- és tankönyvválasztás szabadságának biztosítása a cél. Az Alaptörvényt is módosítanák, hogy csak két ciklusig lehessen valaki országgyűlési képviselő vagy miniszterelnök. A Tisza Párt csatlakozna az Uniós Ügyészséghez, megszüntetné a propaganda minisztériumot, és új minisztériumokat hozna létre az egészségügy, az oktatás és a környezetvédelem területén.

A közmédia függetlenségét visszaadnák, és betiltanák a propagandát. A családtámogatási rendszert is átalakítanák, különös tekintettel az egy szülős és a beteg gyermekeket nevelő családokra. A gazdaságpolitikában a kis- és közepes vállalkozások, valamint a családi gazdálkodók támogatása lenne a fő irány.

A párt átalakítaná a végrehajtási rendszert, megnyitná az ügynökaktákat, felülvizsgálná a devizahitelesek ügyét, visszahozná a KATA adózást, és előnytelen nemzetközi szerződéseket vizsgálna felül. Egy gyermekvédelmi reformot is végrehajtanának, és az egészségügyre és az oktatásra fordítanák a lehető legtöbb forrást.

Magyar Péter hangsúlyozza, hogy a Tisza Párt célja a társadalmi béke megteremtése és a magyarok közötti árkok betemetése, egy új, békés, modern, európai, demokratikus és élhető Magyarország felépítése. Ezzel összefüggésben fontos megjegyezni, hogy Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelő jogi igazgatói pozíciójából, amely alapvetően agrárbefektetésekkel foglalkozik, és a Lázár János-féle mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtokot működtető alapítvány kurátora is tulajdonosa . A politikus korábban több kormányközeli cégnél is betöltött pozíciókat, például a Mészáros-féle MBH Banknál és a Magyar Közút Zrt.-nél, de ezekből is távozott . A Tisza Párt alelnöke szerint jelenleg sem formális, sem informális pozíciója nincs a Hodlernél, és egy tanácsadó cég, az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. tulajdonosaként sem áll kapcsolatban az alapkezelővel .