A nárcisztikus, erőszakos ingatlanmágnás birodalma összeomlásának története

Tom Wolfe Talpig férfi című regényének adaptációját a Netflixen mutatták be, melyet David E. Kelley készített el, és olyan színészekkel, mint Jeff Daniels, Diane Lane és Lucy Liu. A sorozat kritikája következik.

Tom Wolfe Talpig férfi című regénye, melyet tizenegy éven át írt és 1998-ban jelent meg, most minisorozat formájában került a Netflixre. A sorozatot David E. Kelley készítette, aki jelentős változtatásokat eszközölt az eredeti történeten. A regény Georgia államban, Atlantában játszódik, és a megjelenése óta eltelt negyedszázad alatt sok minden változott.

A sorozat főszereplője egy nárcisztikus, szexista és erőszakos ingatlanmágnás, Charlie Croker, akinek élete összeomlani látszik. A karakter és Donald Trump közötti párhuzam már a sorozat zöld utat kapásakor is nyilvánvaló volt, és a hasonlóság most még inkább szembetűnő.

Kelley a regény átírásakor a történetet a jelenbe helyezte át, és aktualizálta a sztoriszálakat. A produkcióhoz Regina King és Thomas Schlamme csatlakozott rendezőként, míg a szereplőgárda Jeff Daniels, Diane Lane és Lucy Liu neveivel bővült. Azonban a sorozatban mind Lane, mind Liu csak mellékszereplőként tűnnek fel.

A sorozat nem vesztegeti az időt az előzmények bemutatására, és a főszálak sem kapnak kellő mélységet. Croker több mint egymilliárd dollárral tartozik a banknak, és ügyvédje, Roger White, próbálja kihúzni őt a bajból, miközben más szereplők is saját problémáikkal küzdenek.

A Talpig férfi szereplői nem rendelkeznek kellő mélységgel, és a sorozat nem vált ki jelentős érzelmeket a nézőből. A karakterek, különösen a női szereplők, nem tűnnek valós figuráknak, és a helyszínnek sem jut jelentős szerep. A sorozat befejezése nem hoz váratlan fordulatot.

Összességében a Talpig férfi egy élvezetes, de nem túl egyedi sorozat, amely kevés nyomot hagy a nézőben. David E. Kelley korábbi munkáihoz hasonlóan, ez a sorozat is a szakember jellegzetes stílusát tükrözi. A Talpig férfi értékelése a 24.hu szerint 6/10.