A Huawei Pura 70 Ultra a fotózás új csúcsmodellje

A Huawei Pura 70 Ultra vette át a vezetést a mobilfotózás terén, megelőzve a korábbi listavezető Honor Magic6 Pro-t a DXOMark rangsorában.

Márciusban még a Honor Magic6 Pro volt a legjobb kamerás mobil a DXOMark tesztlabor értékelése szerint, azonban május közepére a Huawei Pura 70 Ultra került az élre. A nemrég bemutatott készülék hátlapján egy 50 megapixeles főkamera, egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, egy 50 megapixeles makró telefotó-kamera, valamint elöl egy 13 megapixeles szelfikamera található.

A Huawei Pura 70 Ultra összesen 163 pontot ért el a DXOMark tesztjén, ami a legmagasabb pontszám a mobilkamerák történetében. A szakértők külön kiemelték a készülék Ultra Speed Snapshot funkcióját, amely lehetővé teszi a nagy sebességű fényképezést akár óránként 300 kilométeres sebességig, így a gyorsan elillanó pillanatok is megörökíthetők.

A telefon Ultra Lighting Pop-Out kameráját is méltatták, amelynek köszönhetően a visszahúzható kameraszerkezet automatikusan kinyúlik, így több fény éri a képérzékelő szenzorokat, ami jobb éjszakai felvételeket és tágabb dinamikatartományt eredményez.

A DXOMark szerint a Huawei Pura 70 Ultra dinamikatartománya kiváló, a kontrasztok kiemelkedőek HDR-képernyőn, és a színek is nagyon kellemesek a HDR-kijelzőn.

A Huawei Pura 70 Ultra április végén debütált, és a kiváló kamerái mellett egy 6,8 hüvelykes LTPO OLED kijelzővel büszkélkedhet, amely 120 Hz-es képfrissítést, 1260 x 2844 pixeles felbontást és egyedi Kunlun üveget kínál. A készülékben egy hét nanométeres Kirin 9010 processzor, 16 gigabájt memória és legalább 512 gigabájt háttértár található. Az akkumulátor kapacitása 5200 milliamperóra, amely 100 wattal tölthető vezetéken keresztül, illetve 80 wattal vezeték nélkül.