17 évesen doktorált le egy tinédzser lány Chicagóban

Dorothy Jean Tillman II, egy chicagói tinédzser, 17 évesen szerzett doktori fokozatot, miután már 10 éves korában beiratkozott az egyetemre.

Dorothy 10 éves korában kezdte meg egyetemi tanulmányait a Lake County-i főiskolán, ahol pszichológiát tanult. 2020-ban már Master of Science fokozatot szerzett, és egy évvel később, 15 évesen felvették az Arizonai Állami Egyetem egyik doktori programjába. Tillman 2023 decemberében, 17 évesen védte meg disszertációját az integrált viselkedés-egészségügy területén, és 2023 május 6-án vehette át a diplomáját.

Tillman elmondása szerint az oktatás iránti elkötelezettségét családi hátterének köszönheti, különösen nagymamájának, aki a polgári mozgalom tagja volt és hangsúlyozta az oktatás fontosságát. Dr. Lesley Manson, az egyetem docense szerint Tillman a legfiatalabb hallgató, aki valaha doktori fokozatot szerzett az integrált viselkedés-egészségügy területén.

A tanulmányai mellett Tillman cikkeket írt és gyakorlatot végzett az egyetemi hallgatói egészségügyi központban. A fiatal doktor azt is hozzátette, hogy anyja támogatása nélkül nem jutott volna el idáig, akit egy "csodanőnek" nevezett, és aki az oktatás szószólójaként egy művészetekre és STEM területekre (Science – Technology – Engineering – Mathematics) koncentráló vezetői intézet alapítója és vezérigazgatója.

Amikor Tillman jövőbeli terveiről kérdezték, azt válaszolta, hogy még mindig keresi saját álmait és céljait, mint bármely más tinédzser.

: ABC