Trafikrabló visszafizette az elsikkasztott pénzt

Egy korábbi trafikalkalmazott, aki május elején sikkasztott egy dohányboltban, kirabolt egy másik trafikot, hogy visszaadhassa az eltulajdonított összeget. A rendőrség tíz órán belül elfogta a kötözős rablót.

A rendőrség hétfőn arról tájékoztatott, hogy elfogták a 21 éves J. Kristófot, aki egy újbudai dohányboltot rabolt ki. A fiatalember május 11-én éjjel, az áram kikapcsolása után, zseblámpával vakította meg az alkalmazottat, majd gyorskötözővel megkötözte, és elvette a kasszában lévő pénzt.

Az ügyészség kedden közölte, hogy a gyanúsított korábban dolgozott abban a trafikban, amit kirabolt, és egy másik dohányboltból, ahol később alkalmazott volt, sikkasztott pénzt. J. Kristóf 2024 május elején közel 300 ezer forintot tulajdonított el, amit a szemét kivitele közben rejtett el.

A sikkasztásra fény derült, de a férfi megúszta a feljelentést, csupán a pénzt kellett visszafizetnie. Ezt a rablásból származó összeggel tette meg, amely a sikkasztott summának kétszerese, 600 000 forint volt. A rablásból származó pénz egy részét visszaadta, a többit elköltötte és elrejtette.

Az ügyészség végül rablás, sikkasztás és kétrendbeli személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a férfi ellen.