Trafikrablás Kelenföldön: Visszafizetés céljából rabolt a volt alkalmazott

Gyorsított eljárás keretében kerül bíróság elé az a trafikos, aki először 300 ezer forintot sikkasztott el, majd a lopott összeg visszafizetése érdekében kirabolta korábbi munkahelyét.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján egy kelenföldi dohánybolt alkalmazottja május elején közel 300 ezer forintot tulajdonított el. A pénzt a kasszából vette ki, majd a szemetet kivitele közben, annak fedezékében eltulajdonította az összeget. Amikor az eltűnt pénz ügyében fény derült a tettére, úgy döntött, hogy a korábbi munkahelyét fogja kirabolni, hogy visszafizesse az elsikkasztott pénzt.

A rablás előkészítése során a férfi maszkot viselt, váltóruhát rejtett el a dohánybolt közelében, és előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot, valamint két darab gyorskötözőt. A bolt felé vezető úton kesztyűt húzott, majd miután belépett, kiragasztotta a „zárva” feliratot az ajtóra, bezárta azt belülről és lekapcsolta a biztosítékot. Ebben az időben két alkalmazott tartózkodott a helyiségben.

Az egyik alkalmazottat a rabló erőszakosan felszólította, hogy forduljon meg, és megpróbálta a kezeit gyorskötözővel hátra bilincselni, de csak az egyik kezére tudta felhelyezni a kötözőt. Ezután az alkalmazottakat a raktárba terelte, ahol elvette tőlük a telefonjaikat, majd bezárta őket. A kasszából körülbelül 600 ezer forintot vett ki.

A támadó a helyszínről a kívülről kulccsal bezárt ajtón távozott, a kulcsot a zárban hagyva. Az előre elrejtett ruházatához ment, átöltözött, majd a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, a maradékot pedig elköltötte és elrejtette. A Fővárosi Főügyészség a férfit rablás bűntette, sikkasztás vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a férfit, aki a kelenföldi dohánybolt mellett egy másik XI. kerületi dohányboltot is kirabolt, ahol szintén dolgozott korábban. A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, és megtalálták a pénz egy részét is. Az elfogásától számított 72 órán belül, még kedden, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítják, rablás, sikkasztás és kétrendbeli személyi szabadság megsértése miatt.