Szentkirályi Alexandra: Karácsonyék döntései veszélyeztetik a helyi kisvállalkozásokat

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint a budapesti közlekedési káosz, amely Karácsony Gergely városvezetésének döntései nyomán alakult ki, veszélyezteti a helyi kisvállalkozások megélhetését.

A politikus egy videót is megosztott közösségi oldalán, amelyben egy Zita nevű fodrász mesél arról, hogy a közlekedési változások milyen hatással vannak az üzletére. Zita, akinek családjában hosszú évtizedek óta fodrászok vannak, és aki mindig is a belvárosban dolgozott, arról számolt be, hogy a külvárosi vendégei most sokkal több időt töltenek az úton, ami miatt kevesebben keresik fel a szalonját.

A fodrászat megélhetése a közlekedési változások, különösen a buszsávok és biciklisávok szétválasztása óta került veszélybe. Zita szerint a körúton most akár 45 percet is igénybe vehet egy olyan útszakasz megtevése, amely korábban mindössze 20 percet vett igénybe.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy a fővárosi forgalmi helyzet rosszabbodása miatt egy több mint két évtizede működő vállalkozás is nehéz helyzetbe került. A Fidesz főpolgármester-jelöltje korábban is többször bírálta a jelenlegi városvezetést.