Sikeres vb-k után a jégkorongszövetség elnökének jövője bizonytalan

A magyar férfi és női jégkorong-válogatott sikeres szereplése ellenére Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke nem biztos a pozíciójában. A Nemzeti Sport interjújában beszélt arról, hogy ambivalens érzései vannak a továbbiakat illetően, és egy befolyásos klubelnök is kampányolhat a háttérből a szövetség élére.

A magyar férfi és női jégkorong-válogatott mindkét csapat sikeresen szerepelt az idei világbajnokságon, és egy évvel a kiesés után visszajutottak a világbajnoki elitligába. A női csapat csoportmásodikként, míg a férfiak csoportelsőként zárták a tornát, utóbbiak egy kínos vereség után, ami a kapitány lebohócozásához és bocsánatkéréshez vezetett.

Such György a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy bár a magyar hoki eredményes volt, számos negatívum is tapasztalható volt az elmúlt időszakban. Ezek közé tartozik a negatív szemlélet, mások hibáztatása, a sportág érdekeinek feláldozása rövid távú pénzügyi előnyökért, valamint az emberi gyarlósággal való szembesülés.

A cikk szerint Such György jövője bizonytalan, mivel nem tudja, hogy akar-e újra elindulni a szövetség elnöki posztjáért. Emellett felmerült egy lehetséges kihívó is, aki egy befolyásos klubelnök lehet, és a nagyobb hokis sportszervezetek egy részének támogatásával a kulisszák mögött kampányol. A cikkben nem esik szó arról, hogy ki lehet ez a személy, de a magyar hoki két legbefolyásosabb csapata a Fehérvár és az FTC, amelyek közül az előbbi a nyílt osztrák ligában szerepel, és jövőre ismét a Bajnokok Ligájában indul, míg az utóbbi 2019 óta sorozatban hat magyar bajnoki címet szerzett.