Narancsbőr nélkül a strandon? Ezek a tippek működnek!

Hány alkalommal próbálta már a csodát ígérő cellulit elleni krémeket, és aztán hányszor csalódott? A probléma összetettebb, és nem csupán egy krém fogja megoldani, de ezek a tippek segíthetnek!

A cellulit a bőr gödröcskés, csomós megjelenését jelenti, leggyakrabban a combokon és a fenéken, de előfordulhat a melleken, az alhason és a felkaron is. A 20 év feletti nők mintegy 80-90%-a érintett ebben a bőrproblémában, amelyet a bőr alatti zsír és a kötőszövetek közötti nyomás okoz.

A cellulit kialakulását több tényező befolyásolhatja, mint például a genetika, hormonális változások, életmód és a szervezet összetétele. A hosszú távú megoldáshoz a kiváltó okokat is meg kell keresni.

Az egészséges étrend, amely gazdag gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben, segíthet az egészséges testsúly fenntartásában és a cellulit megjelenésének csökkentésében. Fontos a cukor, a só túlzott fogyasztásának és a feldolgozott élelmiszereknek a kerülése is.

A megfelelő hidratáltság megőrzése javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a narancsbőr megjelenését. A rendszeres testmozgás, különösen a kardió és az erőnléti edzések, segít az izomtónus növelésében és a vérkeringés javításában, ezzel csökkentve a cellulit láthatóságát.

A dohányzásról való leszokás és az alkoholfogyasztás mérséklése javítja a bőr egészségét és segíthet a cellulit megjelenésének csökkentésében.

Számos vény nélkül kapható krém és szérum állítja, hogy csökkenti a narancsbőrt, és bár hatékonyságuk változó, egészséges életmóddal együtt alkalmazva javíthatják a bőr textúráját és feszességét.

Az orvosi eljárások, mint a lézerterápia, a rádiófrekvenciás kezelés és a zsírleszívás is szóba jöhetnek a cellulit drasztikus csökkentésére. A mikroáramos terápia, mint például a Bear 2 body készülék által nyújtott kezelés, alacsony frekvenciájú elektromos áramot használ az izomösszehúzódások stimulálására és a vérkeringés javítására, így oldva fel a zsírlerakódásokat.