Soma Mamagésa és a Megasztár tapasztalatai

Hétfőn Soma Mamagésa, polgári nevén Spitzer Gyöngyi, volt az "Adom a napom" műsor főszereplője, ahol Geszti Péterrel beszélgetett többek között a múltbéli nehézségeiről, a spirituális életéről és a halálra való tudatos készülésről.

Soma Mamagésa a műsorban elmondta, hogy spiritu-reálisnak tartja magát, ami azt jelenti számára, hogy képes az anyagi világban is megvalósítani a spirituális elveit. A mindennapi tevékenységeit is ennek fényében végzi, legyen szó könyvelésről vagy adásról és kapásról. A műsorvezető, Geszti Péter kérdésére, hogy a materiális világban volt-e valaha stresszes időszaka, Soma Mamagésa azt válaszolta, hogy régebben szorongást okozott neki, ha úgy érezte, nem szeretik.

A Megasztár című műsorban szerzett tapasztalatairól is beszélt, ahol az első három szériában zsűritagként vett részt. Elárulta, hogy akkoriban a főszerkesztő kérésére olvasta az internetes kommenteket, ahol szembesült azzal, mennyire megosztó személyiség, és hogy sokan utálják és anyázzák. A kapott gyűlölet és sötétség mennyisége miatt kineziológushoz kellett fordulnia a stressz oldására. Hozzátette, hogy ez már húsz évvel ezelőtt történt, amikor még csak 38 éves volt, és az eset megedzette őt.

Az interjú során Soma Mamagésa különleges dolgot is elárult magáról: tudatosan készül a halálra. Elmondása szerint nem szeretne váratlanul szembesülni a halállal, hanem felkészülten szeretné azt fogadni. Az előkészületek közé tartozik az életének összegzése, a megbocsátás másoknak és ami a legnehezebb: a saját magának való megbocsátás. Hiszi, hogy a lelki ügyek rendezetlensége a túlvilágon is fennmarad, ezért fontosnak tartja, hogy itt a földön tisztázzon mindent. Hozzátette, hogy férjével, Gyurival közösen szeretnének eljutni a túlvilágra, és bár nem biztos, hogy sikerül, de álmuk, hogy egyszerre, meditációban lépjenek át a másik oldalra.

Az "Adom a napom" műsor streamjét az nlc.hu oldalon lehetett követni.