"Olvassa tovább, vagy megbírságolom!" - Csörte Simon Gábor bírósági tárgyalásán

Folytatódott Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettesének bírósági tárgyalása, ahol a védelem és a bíró között heves vita alakult ki. A védelem célja az volt, hogy hiteltelenítse a per során készült igazságügyi szakértői véleményt, amelyet maguk kérték.

A tárgyalás előtt Simon Gábor és ügyvédje, Dr. Nagy István kedélyesen beszélgettek, de a hangulat megváltozott, amikor Dr. Tóth Erzsébet bíró a tárgyalóterembe szólította őket. Simon ellen 2016-ban emeltek vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, mivel állítólag nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ismeretlen forrásból származó, devizában tartott vagyonát, amelyet külföldi számlákon tárolt.

A Blikk megkísérelte megszólaltatni Simon Gábort az ügyéről, de a volt politikus nem kívánt nyilatkozni.

A tárgyaláson egy igazságügyi szakértő által készített vélemény került terítékre, amelyet a védelem nyolc oldalas észrevételben kifogásolt. Nagy István ügyvéd a szakértő hozzáértését és kompetenciáját vitatta, és a szakvélemény módszertanát is bírálta, mondván, hogy az "fogyatékosságban szenved", hiányoznak belőle kötelező jogszabályi elemek, és félrevezető magyarázatokat tartalmaz.

A bírónő, Dr. Tóth Erzsébet, félbeszakította Nagy István kritikáit, és emlékeztette, hogy a védelem kérte az új szakértői véleményt, miután az előzővel sem voltak elégedve. A bíró szubjektívnek és személyeskedőnek nevezte Nagy kommunikációját, és felszólította, hogy folytassa az észrevételei felolvasását, különben megbírságolja.

Simon Gábor is észrevételt tett, amelyben kifejtette, hogy korábban dokumentumokkal igazolta, hogy volt felesége is hozzáférhetett a számláihoz, és ő kezelte azokat. Az új szakértői véleményt ő is szükségtelennek tartotta, és egyetértett ügyvédjével abban, hogy az negatívan ábrázolja őt.

A védelem végül arra kérte a bíróságot, hogy nyilvánítsa aggályosnak a szakvéleményt és zárja ki a bizonyítékok közül. Simon Gábor következő tárgyalása október végén lesz.