Sétapálcás öregúr fosztogatta a vonatok utasait, lekapcsolta a rendőrség

Egy idős férfi, aki sétapálcával járt, több vonaton is kifosztotta az utasokat, figyelmüket egy nem létező tűzzel terelve el. A rendőrség a Gödöllő felé tartó járaton fogta el, és a nyomozás során kiderült, hogy az ország több részén is elkövethetett hasonló bűncselekményeket.

Az utóbbi időben a rendőrség több olyan tolvajt is elfogott, akik a vasúti szerelvényeken loptak az utasoktól. A módszerek általában ugyanazok voltak: a tolvajok a vagonokat járták végig, és a fogasra akasztott kabátokat, hátizsákokat figyelték. Ha kinéztek egyet, úgy helyezkedtek el, hogy a saját táskájukat rá- vagy mellé rakva, annak takarásában tulajdonították el az értékeket. Néha egyszerűen leemelték a csomagtérből a bőröndöt vagy hátizsákot, és magukkal vitték.

Egy április 23-án elfogott idős, sétapálcás úr azonban egyedi módszerrel fosztogatta az utasokat. Az áldozatai többnyire idősebb nők vagy férfiak voltak. A pályaudvaron várakozó vagonokban leült melléjük, és egy jól begyakorolt szöveggel terelte el a figyelmüket: kimutatott az ablakon, és azt mondta: „Nézze azt a hatalmas tüzet ott jobbra, ott vannak már a tűzoltók is!” Amíg az áldozatok a nem létező tüzet keresték, a férfi kivette a tárcájukat a kabátból vagy a táskából.

A rendőrség szerint a férfi, O. Sándor, 65 éves, több hasonló esetért is felelős lehet az ország különböző részein. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy aki hasonló módszerrel lett megkárosítva, jelentkezzen a helyi kapitányságon.

O. Sándor ellen zseblopás miatt indult eljárás, és a bíróság április 25-én elrendelte a letartóztatását.