A magyar államvasutak kedd reggeli káosza

A MÁV kedd reggeli menetrendje számos utast érintett kellemetlenül, különösen azokat, akik az oroszlányi vonatot vagy a Kék Hullám expresszt választották. A tervezett késések mellett váratlan meghibásodások is nehezítették az utazást.

A Békés megyei utasok már előre tudhatták, hogy nem lesz vonat Gyoma és Vésztő között, hiszen a MÁV már hétfőn bejelentette, hogy a két irányba összesen 11 vonat helyett csak pótlóbuszok közlekednek a teljes vonalon, illetve csak egy szakaszon a Vésztőről és Gyomáról induló vonatok esetében.

Kedden reggel azonban további váratlan események is történtek. Az Ócsáról Kőbánya-Kispestre 6:24-kor induló vonat egyáltalán nem indult el, így az utasoknak más járatokat kellett keresniük.

Az Oroszlányból a Déli pályaudvarra 5:35-kor elinduló S12-es vonat 30 perces késéssel indult, ami miatt végül csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedett. Emiatt a Déliből Győrbe induló 7:15-ös vonat is Kelenföldről indult, természetesen nem a tervezett időpontban.

A MÁV nem közölte az oroszlányi vonat késésének okát, de a Déliből Tapolcára 7:05-kor elindult Kék Hullám expresszvonat és a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 5:39-kor elindult G50-es vonat meghibásodása miatt mindkét járat jelentős késéssel közlekedett. A Kék Hullám esetében a tervezett 40 perces késés egy órára nőtt, a G50-es vonat utasai pedig egy alternatív járattal, a Z50-es vonattal folytathatták útjukat.

Mindezek mellett a Szegedről indult Napfény IC utasai is körülbelül 40 perces késéssel érkeztek meg célállomásukra, ami a többi késéshez képest már csak apróságnak tűnhet.