Rákay Philip és a luxusautók világa

Rákay Philip, aki korábban egy 47 millió forintos Mercedes-Benz G 500-as terepjáróval tűnt fel, most egy még drágább Mercedes-Maybach luxusautót tisztított egy budakeszi autómosóban saját kezével. Az autó típustól függően 72-95 millió forinttól indul, és a Fidesz-kormány által jelentős összeggel támogatott Petőfi-film kreatív producereként is ismert.

Rákay Philip, aki a magyar médiában hosszú utat járt be a szekszárdi városi televíziótól a fideszimádó Megafonig, mostanában a Most vagy soha! című film kapcsán kerül gyakran a sajtó figyelmébe. A történelmi kalandfilm költségeit jelentős állami támogatással és adókedvezménnyel finanszírozták.

A Mercedes-Maybach luxus és kényelem

Az autómosóban készült fotók alapján Sturcz Antal, a Check Engine Youtube-csatorna újságírója azonosította a luxusautót, amely egy Mercedes-Maybach S osztály lehet, és az indulóára 72,5 millió forint. A modell két alváltozata közül az 580-asban egy négyliteres biturbó V8-as motor található, míg a 680-as változat 95,6 millió forinttól induló áron kapható, hatliteres V12-es motorral. Az autók extrái között szerepelnek a masszírozós ülések, a Burmester hangrendszer és az aktív futómű is.

Az Átlátszó fotóján látható autó egy speciális, "obszidián-fekete/Kalahári-arany kéttónusú fényezést" kapott, amelynek felára önmagában 7,67 millió forint. Az Átlátszó újabb információi szerint a luxusautót Rákay Philip cége, a Norton Consulting Zrt. lízingeli, amelyet az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. finanszíroz, ami Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bankhoz tartozik.

A Maybach márka története

A Maybach márka története a repülőgép- és nehézgép-motorok gyártásával kezdődött, majd luxusautók gyártásával is kiemelkedett. A Mercedes 2002-ben élesztette újra a Maybach nevet, és 2015-ben az S-osztály csúcskategóriás kivitelét Maybachként pozícionálták újra.

Rákay Philip médiakarrierje és politikai aktivitása

Rákay Philip médiakarrierje a szekszárdi városi televízióban kezdődött, majd a Viva zenei csatornán és a HírTV-nél folytatódott. Később a Fidesz iránti elkötelezettségét vállalva lett a párt nagygyűléseinek házigazdája és politikusok tanácsadója. A közmédia intendánsaként is tevékenykedett, és jelenleg a Facebookon és a Megafonon keresztül osztja meg gondolatait.

A Petőfi-film és a közpénzek

A Most vagy soha! című film, amelynek kreatív producere Rákay volt, jelentős állami támogatást kapott. A filmvetítésekre kötelezően kivezényelt iskolásoknak köszönhetően a nézettsége rövid idő alatt magas volt. Rákay előző filmes alkotása, az Aranybulla-sorozat is állami támogatást kapott, de kevésbé volt népszerű.

Rákay Philip a médiaháború középpontjában

Rákay Philip a Lázár János és Navracsics Tibor közötti médiaháborúban is érintett volt, miután a Promenad24, amelynek többségi tulajdonosa volt, Navracsicsot bíráló cikkeket jelentetett meg. Rákay később eladta a portált és lemondott a Ménesbirtok Zrt.-ben betöltött pozíciójáról.

Luxusórák és kapcsolatok

Rákay nem csak autókban, hanem karórákban is a luxust részesíti előnyben, egy Rolex Sea-Dweller modellt visel. Emellett a Roszatom magyarországi irodájában is gyakran megfordul, de a látogatásokkal kapcsolatos kérdésekre nem reagált.

: Erdélyi Katalin : Átlátszó : Átlátszó - Rákay Philip cége egy újonnan legalább 95 millió forintba kerülő luxusautót lízingel : Átlátszó - Rákay Philip saját kezével mosta a legalább 80 milliós Mercedes-Maybach autóját egy budakeszi autómosóban