„Oda sem jött hozzánk senki” – az öt éves Berci ujjait majdnem leszakította egy játék a Dunakeszi majálison

Az öt éves Berci három ujját darálta be egy forgó játék a dunakeszi majálison, ahol az emberek nem segítettek, és a játék üzemeltetői megpróbálták eltüntetni a nyomokat, miközben mások nyerészkedni akartak a családon a gyermeket ért baleset után.

A Blikk korábban beszámolt arról, hogy május elsején súlyosan megsérült egy kisfiú Dunakeszin, amikor a forgó hordós játékba szorult be három ujja. Az első hírek szerint a játék letépte a kisfiú ujjait, de a Dunakeszi Programiroda ezt cáfolta, viszont elismerték, hogy a gyermek súlyos kézsérülést szenvedett.

Renáta, Berci nagynénje az RTL kamerái előtt mesélte el, hogy az unokaöccse megpróbált kapaszkodni a forgó hordó szélébe, amikor a játék berántotta a kezét. A fiú kiabált és kérte, hogy állítsák meg a játékot, de az illetékes távol volt a leállító gombtól. A baleset után szinte mindenki eltűnt a helyszínről, és a játék üzemeltetői sem hívtak segítséget. Egyedül egy anyuka maradt ott, aki a mentők kiérkezéséig tartotta Berci ujjait.

Berci nagynénje megdöbbent az emberek közönyén, és elmondta, hogy a baleset után egy férfi, aki a játék üzemeltetői közül volt, felmászott a forgóra és elkezdte letörölni a vérnyomokat. A nagynénje szólt neki, hogy ne tegye, mert jönnek a rendőrök. Egy másik játék üzemeltetője pedig felajánlotta a segítségét, de pénzért cserébe ígérte meg, hogy megtalálja a cseh forgó játék kiállítóit, akik állítólag el akartak tűnni a rendőrök érkezése előtt.

A család szerint a szervezők, a Dunakeszi programiroda munkatársai a baleset óta csak egyszer keresték meg őket, hogy érdeklődjenek a gyermek állapota felől, de hozzátették, hogy ők semmiben nem hibáztak. Az RTL híradója többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot az önkormányzattal az ügyben, de nem kaptak választ.