"Nagyon kérlek, adj pénzt" - így könyörgött Andy Vajnának Oliver Stone

Oliver Stone, a híres rendező, megosztotta emlékeit arról, hogyan kérte meg Andy Vajnát a Szakasz című filmjéhez szükséges pénzügyi támogatásra, de a producer akkor visszautasította. Később azonban mégis lehetőségük nyílt együtt dolgozni.

Oliver Stone visszaemlékezése szerint a Született gyilkosok című filmje, amely hamarosan ünnepli a harmincadik évfordulóját, pénzügyileg sikeres volt, de a rendező úgy érzi, hogy a botrányos fogadtatás nem tett jót a karrierjének. A film, amely egy sorozatgyilkos párról szól, sok vitát váltott ki a megjelenésekor.

Stone nem adta fel, és egy évvel később bemutatták a Nixont, amelyet ő maga a legambiciózusabb projektjének tart, amibe valaha belekezdett. Ebben a filmben Andy Vajna volt a producer, aki Stone szerint nem avatkozott bele a film kreatív folyamataiba. A rendező elmondása szerint Vajna jelen volt a forgatásokon, és kellemes társaságnak bizonyult, aki szerette Magyarországot és valamilyen minőségben képviselte is a kormányt.

Stone hozzátette, hogy bár a Nixon nem hozott jelentős anyagi sikert, Vajna nem panaszkodott, mivel valószínűleg olyan szerződéseket kötött, amelyek ellensúlyozták az anyagi siker hiányát.

A két filmes már a nyolcvanas években is találkozott, amikor Stone még főleg forgatókönyvíróként tevékenykedett, és próbálta meggyőzni Vajnát, hogy finanszírozza a Szakasz című filmjét. Stone emlékei szerint könyörgött a producernek: "Andy, nagyon kérlek, adj pénzt A szakaszra, hatmillió dollár kell csak, ha az életembe kerül, akkor is működni fog" – de Vajna nemet mondott, mondván, hogy a történet túl lehangoló.