Náray Tamás Instagramról való távozásának okai

Náray Tamás, az egykori divattervező, aki ma már inkább festőként és regényíróként ismert, elárulta, miért csökkentette Instagram-jelenlétét.

A Ki vele! című műsor hétfői adásában Náray beszélt arról, hogy a közösségi média használatával kapcsolatos határvonalairól és arról, hogy miért fontos számára, hogy a követői ismerjék a munkásságát. "Én nem tudom magamévá tenni azt a dolgot, mintha egy buszmegállóba kiállnék és vadidegen emberekkel megbeszélném az életemet" – fejtette ki álláspontját az Instagram használatával kapcsolatban.

Náray elmondása szerint korábban 280 ezer követője volt az Instagramon, de úgy döntött, hogy csökkenti ezt a számot, és inkább azokkal szeretne kapcsolatot tartani, akik ismerik és értékelik a művészetét. "Az Instagramon 280 ezer követőm volt, de azt leadtam, elköszöntünk egymástól. A felhasználónevemet nyilván megtartottam, mert nem szeretném, ha Horváth Józsefné bejelentkezne Náray Tamásként, és ott mindennek elhordana. Most ott is 80 ezer ember van körülbelül, ebben is van mindenféle, úgyhogy ezt is elkezdtük leválogatni, hogy lehetőség szerint az olvasóim maradjanak ott, vagy azok az emberek, akiknek az a céljuk, hogy a könyveimet elolvassák" – magyarázta a döntését.

A művész kiemelte, hogy számára fontos a közös érdeklődési alap a követőivel: "Mert hozzájuk tudok szólni. Icukához meg Mancikához nem tudok hozzászólni, mert nincs közös felületünk. És ez nem fönt meg lent, ez lehet mellérendeltség is, csak nekünk nincs közös felületünk. Ez egy határvonal. Mert hogyha nem olvasta egy könyvemet és nem látta egy képemet sem, akkor mégis mi érdekli rajtam? Én ezt így fogom fel" – fejtette ki Náray.

Bár Náray Tamás nem hagyott fel teljesen az Instagramon való megjelenéssel, ritkábban posztol, néhány hetente tesz közzé tartalmat. Legutóbbi bejegyzésében egy rajongó levelét osztotta meg, aki azt javasolta neki, hogy festesse be ősz haját és kezdjen el esztétikai arckezelésekre járni.