Hősies cselekedet: krokodillal küzdött meg a nő, hogy megmentse ikertestvérét

Egy sandhursti nő, aki hősiesen szállt szembe egy krokodillal Mexikóban, hogy megmentse ikertestvérét, királyi kitüntetésben részesül.

Georgia Laurie, a 31 éves sandhursti nő, aki 2021-ben egy mexikói nyaralás során megvédte ikertestvérét, Melissát egy krokodiltámadástól, Királyi Vitézségi Érmet kap a bátorságáért. Georgia minden erejét latba vetve többször is megütötte a hüllőt, amikor az megtámadta testvérét. Az ikerpárt a támadás után kórházban kezelték, Melissánál szepszis alakult ki, és mesterséges kómába helyezték.

Melissa a BBC Breakfast című műsorban mesélte el, hogy a támadás során azt hitte, hogy meg fog halni, és arra kérte Georgiát, hogy ölelje át. Georgia a Stand By Me és a Don’t Worry About A Thing dalokat énekelte, hogy megnyugtassa ikertestvérét. A krokodiltámadás során Melissa súlyos sérüléseket szenvedett, többek között nyílt törést a csuklóján, harapásnyomokat a hasán, valamint számos sebet a lábán és a lábfején, míg Georgia kezét harapta meg az állat.

Georgia szerint, ahogy telik az idő, egyre kevésbé tűnik valóságosnak az esemény, és úgy érzi, mintha egy horrorfilmben lennének. Hozzátette, hogy a történtek óta sokkal közelebb kerültek egymáshoz testvérével, miután azt hitte, hogy Melissa meghal. A királyi kitüntetésről szóló hír hallatán Georgia megtiszteltetésnek érezte, és nagyon meglepődött, mivel nem számított rá.

A Laurie ikrek tervei között szerepel, hogy augusztusban részt vesznek a Temze Maratonon, ahol jótékonysági célból fognak úszni és adományokat gyűjteni.