Kelly Clarkson testsúlycsökkentő szerrel fogyott

Kelly Clarkson, a népszerű énekesnő és talk show házigazda, a műsorának egyik hétfői adásában elismerte, hogy egy cukorbetegeknek szánt gyógyszer segítségével sikerült jelentős súlycsökkenést elérnie.

Clarkson talk show-jának egyik adásában Whoopi Goldberg volt a vendég, aki bevallotta, hogy a Mounjaro nevű gyógyszert szedi, amelyet eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére fejlesztettek ki. A beszélgetés során Clarkson elárulta, hogy ő is hasonló módon ért el közel 30 kilogrammos fogyást. A Page Six beszámolója szerint az énekesnő azonban cáfolta, hogy az Ozempic nevű, hírességek körében népszerű fogyókúrás gyógyszert használná, de nem részletezte, pontosan milyen készítményt szed.

Clarkson megosztotta, hogy az orvosa már két éve próbálta rávenni a gyógyszer szedésére, de ő kezdetben ellenállt, mivel félt a pajzsmirigyproblémáitól. Az énekesnő hozzátette, hogy a gyógyszer segít a cukor lebontásában, ami a szervezete számára problémát jelentett.

A műsorvezető azt is elmondta, hogy csak akkor kezdett el fogyni, amikor már ténylegesen elkezdett fogyni, és nem vette észre korábban, hogy túlsúlyos. Clarkson a műsorban azt is kiemelte, hogy bár sokan azt gondolhatják, depressziós volt a súlya miatt, valójában nem így érezte magát. Az énekesnő a 160 centiméteres magasságához képest a csúcsponton 93 kilogrammot nyomott, és az elmúlt időszakban körülbelül 27 kilogrammot fogyott.

A The Kelly Clarkson Show május 13-i, hétfői epizódjában Clarkson azzal kezdte a beszélgetést, hogy megdicsérte Goldberget, milyen jól néz ki. Az énekesnő elmondta, hogy az Oscar-díjas színész minden egyes alkalommal fiatalabbnak tűnik, amely Goldberg szerint amiatt lehet, mert sokat fogyott az elmúlt időben. Ekkor szólt közbe Clarkson, aki szintén ezt az utat járta be, ám mivel sokan azzal vádolták, hogy vényköteles gyógyszereknek köszönheti a fogyását, felfedte, hogy mi miatt sikerült valójában ledobnia a plusz kilókat: "Másnak köszönhetem, mint azt sokan feltételezik, de meg kellett lépnem, mivel nagyon rossz volt akkor már a vérképem. Mindenki azt hiszi, hogy Ozempicet kaptam, de nem, ez egy másik gyógyszer volt, ami segít a cukor lebontásában, mivel a szervezetem ezt nem csinálja megfelelően" – magyarázta Clarkson.

Az Ozempic és a Wegovy hatóanyaga, a szemaglutid, amelyet Clarkson is említett, nemcsak a fogyásban játszhat szerepet, hanem a szív- és érrendszeri egészség javításában is. Az Európai Elhízás Kongresszuson bemutatott tanulmány szerint a szemaglutidot szedő résztvevőknél 20 százalékkal alacsonyabb volt a szívroham és a stroke, valamint a szív- és érrendszeri betegség miatti halálozás kockázata, függetlenül a kiindulási tömegtől és a leadott súlytól. A University College London kutatói által végzett vizsgálatban több mint 17 ezer, 45 éves és idősebb, 27 feletti testtömegindexű felnőtt vett részt 41 országból, akiknek korábban már volt szív- és érrendszeri problémájuk. John Deanfield professzor, a tanulmány vezető szerzője szerint a szemaglutid használata forradalminak tekinthető a szív- és érrendszeri egészség javítása terén, hasonlóan a kilencvenes években a koleszterinszintet csökkentő sztatinokhoz.