Holokauszttagadó volt iráni elnök látogatása az NKE-n

Nemrégiben Mahmúd Ahmadinezsád, az egyik legismertebb antiszemita és holokauszttagadó politikus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorának meghívására Budapestre látogatott.

A volt iráni elnök, Ahmadinezsád meghívását Deli Gergely, az NKE rektora kezdeményezte. Egy nyilvános sajtóeseményen próbáltuk megkérdezni a rektort arról, hogy mi indokolta ezt a döntést, és hogy nem tartja-e aggályosnak, hogy a meghívott korábban olyan nyilatkozatokat tett, mint hogy a holokauszt csupán egy „mítosz”, vagy hogy Izraelt „el kell törölni a térképről”.

Deli Gergely azonban nem kívánta megválaszolni a felvetett kérdéseket, és a 444.hu újságírójának egy sajtónyilvános eseményen tett megkeresésére is csak annyit válaszolt: "Nem tudok erről az ügyről mit mondani". Az egyetem írásban sem volt hajlandó válaszolni sem a Hvg360, sem a 444.hu kérdéseire, amelyek többek között arra kerestek választ, hogy miért érezte fontosnak Deli, hogy Ahmadinezsád Budapestre látogasson, illetve hogy az utat és a szállást ki fizette, és mindez mennyibe került.

A sajtóesemény után levélben is megkerestük a rektort, abban a reményben, hogy későbbi időpontban hajlandó lesz beszélni a történtekről. Amennyiben választ kapunk a rektortól, ígéretünk szerint frissíteni fogjuk cikkünket. Azonban eddig minden megkeresésünkre válasz nélkül maradtunk. Ahmadinezsád látogatása komoly botrányt váltott ki, hiszen a férfi az egyik legismertebb holokauszttagadó.