III. Károly a rákkezelés mellékhatásairól beszélt

III. Károly király a kemoterápiás kezelés következtében elveszítette az ízérzékelését, erről egy brit hadsereg veteránjával beszélgetve számolt be.

A brit uralkodó, III. Károly hétfőn Vilmos herceggel együtt a Hampshire-ben található Brit Légierő Múzeumába látogatott, ahol Aaron Mapplebeckkel, a brit hadsereg veteránjával és ráktúlélővel folytatott beszélgetés során osztotta meg ezt a személyes információt. Mapplebeck arról számolt be, hogy tavaly a kemoterápiás kezelés hatására ő is elveszítette az ízérzékelését, amire III. Károly azt felelte, hogy vele is ugyanez történt.

A Buckingham-palota korábban, február 5-én jelentette be, hogy a királyt rákkal diagnosztizálták, de a pontos típusát nem közölték. A kezelést követően a királyi család más tagjai, köztük Kamilla királyné és Vilmos herceg vették át az uralkodó feladatait.

A 75 éves III. Károly áprilisban már visszatért a munkához, és május 13-án mutatkozott be a nyilvánosság előtt a Brit Légierő Múzeumában. Az uralkodó őszintesége a királyi család történelmében egyedülállónak számít.

A királyi család egy másik tagja, Katalin hercegné is daganatos megbetegedéssel küzd. Karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon, januárban hasi műtéten esett át, amikor észlelték a betegségét. A rák pontos típusa nem ismert, és jelenleg nem tudni, mikor térhet vissza a közfeladatok ellátásához.