Nem hiszed el, ki áll Borkai Zsolt mögött a helyi Fidesz szerint

Egy győri olvasó által küldött kép szerint a Fidesz Győr Facebook-oldala egy meglepő állítással hirdet, amely Gyurcsány Ferencet hozza kapcsolatba Borkai Zsolttal.

A Fidesz Győr Facebook-oldalán megjelent poszt szerint Gyurcsány Ferenc áll Borkai Zsolt mögött, ami legalábbis Győrben nem számít teljes újdonságnak. Korábban a Győri Civilek Körének Egyesülete is utalt már erre a kapcsolatra. Az egyesület, amely a jelenlegi polgármestert, Dézsi Csaba Andrást támogatja, Panda Ákos Fidesz-szimpatizáns elnökkel és Morvay Lászlóval, aki korábban a Fidesz színeiben indult és tanácsokat adott a jelenlegi polgármesternek, valamint a győri önkormányzat gazdasági és tulajdonosi bizottságának külsős tagja is volt.

A Fidesz Győr által terjesztett állítás szerint tehát Borkai Zsolt Gyurcsány embere lenne, de ennek pontos alapját nem tárják fel. Borkai Zsolt a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület képviseletében indul a június 9-i megmérettetésen, míg Gyurcsány Ferenc DK-ja a Jobbikkal közösen Glázer Tímeát támogatja Győrben.

A 444.hu egyik olvasója szúrta ki, hogy a Fidesz Győr fizetett hirdetésben tolja az állítást:

Borkai Zsolt valójában Gyurcsány embere.

A hirdetésben a volt fideszes polgármestert próbálják összemosni a baloldallal, és így lejáratni: „Borkai Zsolt Gyurcsány embere. Annak érdekében, hogy újra hatalomhoz juthasson eladta a lelkét Gyurcsánynak. Eladná Győrt is! Ne engedjük, hogy városunk a baloldal kezére jusson! Június 9-én szavazzunk a Fidesz jelöltjére: Dr. Dézsi Csaba Andrásra!” A szöveghez mellékelt fotón a kamerába révedő Borkai Zsolt látható fekete-fehérben, mögötte pedig ott magaslik a rá atyaian mosolygó, ősz hajú Gyurcsány Ferenc.

Borkai kezét az előző önkormányzati választásokat követően, 2019-ben engedte el a Fidesz, miután a politikusról kiszivárgott egy felvétel, amelyen egy adriai szexpartin vesz részt. Az egykori tornász olimpiai bajnok a választást még megnyerte a Fidesznek, a kormánypárt utána döntött arról, hogy inkább Dézsi Csaba Andrást ülteti a helyére.

Győrben Dézsi kilenc kihívót kapott, sokan szeretnének beülni a polgármesteri székbe.

A Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-nak a Jobbikkal közösen saját jelöltje is van Győrben, ő Glázer Tímea.

Gyurcsány másik emberét, Czeglédy Csaba ügyvédet éppen hétfőn találta bűnösnek a Veszprémi Járásbíróság az „Ördög ügyvédje” ügyben. A bíróság a DK-s politikust bűnsegédként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés vétségében ítélte el, amiért 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

A DK-s politikus ellen zajló büntetőperről lapunkban is többször beszámoltunk. Mint ismert, a Veszprémi Járásbíróságon tavaly áprilisban kezdődött az úgynevezett „Ördög ügyvédje” ügy tárgyalássorozata. Az eljárás Borkai Zsolt egykori fideszes győri polgármester szexvideóinak 2019-es nyilvánosságra hozatala miatt indult. A polgármester 2019-es újraválasztása után a szexbotrány miatt kényszerült lemondásra.