Magyarországi autópályák aktuális helyzete

Az M3-as autópályán és az M7-esen torlódások nehezítik a közlekedést, míg az M44-es új szakaszát már birtokba vehették az autósok.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán már Mogyoródtól torlódnak a járművek, és a Nyíregyháza felé vezető oldalán, Füzesabony közelében, a 112. kilométernél egy személyautó terelőbójának ütközött, ami miatt forgalomkorlátozásra kell számítani . Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 60-as és a 61-es km között karbantartási munkák miatt csak egy sávon halad a forgalom, emiatt torlódik a forgalom . Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Újhartyán után kaszálnak, és a 41-es km-nél csak egy sáv járható, ami szintén torlódást okoz .

A Budapest környéki utakon is élénk a forgalom, többek között az M0-s autóút keleti és északi szektorában, ahol az M3-as autópálya felé vezető oldalán, a 13-as km-nél több kilométeres torlódás alakult ki munkavégzés miatt . A 10-es főúton, a solymári körforgalomtól befelé, az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán, valamint a Csepel sziget útjain is fokozott a forgalom.

Az M4-es és az M0-s autóút csomópontjában terelés kiépítése miatt sávzárásra kell számítaniuk azoknak, akik Szolnok felől érkeznek és az M0-s autóútra az M3-as autópálya felé szeretnének ráhajtani . Az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, Nagycenk térségében egy műszaki hibás kamion vesztegel, a 76-os km-nél csak a belső sáv járható .

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a D jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták, és a 170-es km-nél a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom .

Az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között már átadták a forgalomnak, 3,5 tonna súlykorlátozás mellett. Az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs között szintén megnyitották a személygépkocsi forgalom előtt, jelenleg matrica nélkül használható, de a tranzit tehergépjárműveknek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton kell közlekedniük Horvátország felé.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat a szlovén határátkelőnél lezárták, így a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni. További információkért a határokkal és határátlépéssel kapcsolatban érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.