Szokatlan trükk gyorsíthatja fel a Tesla töltését

Az elektromos autók töltési ideje gyakran túl hosszú, ami bosszúságot okozhat. A Tesla-tulajdonosok között terjedő közösségi média trükk segíthet ezen, amelynek lényege egy egyszerű törölköző használata.

A törölközők nem csak a nyaralások során hasznosak, amikor hajnalban a szálloda medencéjénél foglalunk velük napozóágyat, hanem a Tesla autók töltésekor is előnyös lehet a használatuk. A hidegvér és a törölköző egyaránt kulcsfontosságú lehet egy Tesla feltöltése során.

A töltési sebességet befolyásolhatja a hőmérséklet is. Az Auto Bild szerkesztői meglepődtek, amikor az Inside EVs információi alapján kiderült, hogy a Tesla-tulajdonosok nedves törölközőt tekernek a töltőkábel fogantyúja köré, ami állítólag növeli a töltési sebességet. Egy forró nyári napon, ha a Nap a fogantyúra süt, a régebbi V2-es Superchargereken a fogantyú gyorsan felmelegszik, ami csökkenti a töltési sebességet. A nedves törölköző azonban segíthet a hőmérséklet alacsonyan tartásában, és megakadályozhatja az érzékelők téves aktiválódását.

Egy Tesla-tulajdonos tapasztalatai szerint egy forró napon a V2-es szupertöltő teljesítménye 60 kilowattról 95 kilowattra nőtt a vizes törölköző használatával. Ez a módszer különösen a régebbi V2-es Superchargereknél lehet előnyös, mivel az újabb V3-as töltőállomások már aktívan hűtött töltőkábellel rendelkeznek.

Fontos megjegyezni, hogy a Tesla sosem engedélyezte vagy ajánlotta ezt a módszert. A Der Standard szerint a töltési folyamatot a jármű képernyőjén vagy okostelefonos alkalmazáson keresztül kell lezárni, mielőtt eltávolítanánk a fogantyút az autóból.