Deutsch Tamás zárt ajtók mögött tartott sajtótájékoztatót

Deutsch Tamás fideszes politikus egy zártkörű rendezvény keretében tartott sajtótájékoztatót a pusztaszabolcsi római katolikus plébánián, ahol a sajtó egy részét nem engedték be.

A plébánia épületét a Fidesz logóival díszítették fel, és a környék kormánypárti képviselői is megjelentek az eseményen. A sajtó képviselői azonban nem kaptak lehetőséget arra, hogy belépjenek, vagy kérdéseket tegyenek fel Deutsch Tamásnak. A plébánia kapujában kormánypárti képviselők közölték velük, hogy a rendezvény zártkörű, és csak Fidesz-tagok vehetnek részt rajta.

Az esemény biztonsági őre összefoglalta a helyzetet, mondván: „Itt maguknak nem lesz ma riport”. A biztonsági szolgálat még arról is érdeklődött a sajtó munkatársainál, hogy hogyan értesültek az eseményről, mivel az nem volt nyilvánosan meghirdetve.

A rendezvény két részből állt: az egyik rész a környékről érkező fideszes képviselőknek szólt, a másik pedig egy lakossági fórum volt. A lakossági fórumra kizárólag Fidesz-szavazókat hívtak meg, és ők is csak meghívás alapján léphettek be. Egy Ercsiből érkezett idősebb csoport elmondása szerint ők nem regisztráltak, csak értesítést kaptak, hogy részt vehetnek az eseményen.

A sajtó munkatársai hiába érdeklődtek a bejutási lehetőségekről, a helyszínen dolgozók nem válaszoltak nekik. A plébánia kutyájáról érdeklődve csak annyit tudtak meg, hogy a kutya fajtájáról nem áll módjukban információt szolgáltatni.

A sajtótájékoztatóról csak akkor értesültek, amikor Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke posztolt egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy „az esti fórumot megelőzően Deutsch Tamás sajtótájékoztatót tartott”. Azonban nem volt világos, hogy a sajtótájékoztatót pontosan kiknek tartották, mivel a sajtó jelenlévő része a plébánia kerítése előtt rekedt.