Deutsch Tamás ügyvédi praxisából származó jövedelme

Deutsch Tamás, az Európai Parlament magyar képviselője, ügyvédi tevékenységéből évente 18 millió forintot keres, ami majdnem háromszorosa havi parlamenti fizetésének.

Az Európai Parlament 705 tagja közül 180-an rendelkeznek valamilyen mellékállással, amelyből jövedelmet szereznek. Deutsch Tamás is ilyen képviselők közé tartozik, aki ügyvédi praxisából származó bevételével jelentősen megnövelte havi jövedelmét. A hvg360 szerint Deutsch az egyik legtöbbet kereső magyar EP-képviselő mellékállásból.

Az Európai Parlamenti képviselők alapfizetése nettó 7853,89 euró, ami körülbelül 3 millió forintnak felel meg, ezen felül általános és utazási költségtérítést is kapnak. Deutsch ügyvédi praxisából származó havi jövedelme a képviselői mandátum elnyerése előtti időszakban bruttó 1500 euró volt, ami mára 1,5 millió forintra nőtt.

Deutsch Tamás a hvg.hu-nak és a hvg360-nak nyilatkozva elmondta, hogy ügyvédi munkáját egyéni ügyvédként végzi, és kizárólag polgári jogi ügyekkel foglalkozik, amennyiben ideje engedi. Perbeli képviseletet nem vállal.

A képviselő praxisában Farkas Attila Erik szerepel helyettes ügyvédként, de Deutsch szerint nem dolgoznak együtt, csupán egy épületben működik a saját praxisa és a Farkas Ügyvédi Iroda. A hvg.hu érdeklődésére Farkas Attila Erik is megerősítette, hogy ő Deutsch helyettese.

Deutsch és Farkas Attila Erik hosszú ideje ismerik egymást, az ügyvéd több alkalommal is támogatta szakmailag a Fideszt. Farkas 2015-től részt vett a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia kidolgozásában és végrehajtásában, amikor Deutsch a Digitális Jólét Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos volt. Farkas továbbá jogi támogatást nyújt a Sportegyesületek Országos Szövetségének, elnöke a Magyar Atlétikai Szövetség Fegyelmi Bizottságának, valamint részt vesz a Magyar Sakkszövetség és a Magyar Torna Szövetség ritmikus gimnasztika szakágának munkájában is.

Deutsch Tamás akkor lett a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezető jelöltje, miután a listavezetőnek szánt korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit a kegyelmi botrány hatására februárban visszavonulni kényszerült a közélettől, amiért ellenjegyzésével támogatta a pedofil bűnelkövetőnek falazó K. Endre elnöki kegyelemben részesítését.