Balatoni biciklitolvajokat fogtak el

Átlagosan 400 ezer forintot értek azok a kerékpárok, amelyeket egy bűnbanda százszámra lovasított meg a Balaton körül, és a rendőrség videót is közzétett az elfogásukról.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság (VVRFK) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Suszter Tamás ezredes és Kovács Zoltán alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerint a mintegy 250 ellopott bicikli értéke eléri a 100 millió forintot. Ezeket a kerékpárokat főleg a Balaton partjáról, így például Balatonfűzfőről és Siófokról lopták el a tolvajok.

Egy budapesti lakos április 11-én értesítette a rendőrséget arról, hogy balatonfűzfői nyaralójának tárolójából két kerékpárt loptak el, amelyek több mint félmillió forintot értek. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozást indított, és több bejelentés is érkezett hasonló esetekről.

Siófokon társasházak tárolóiból levágott lakatok után tűntek el biciklik, és felmerült a gyanú, hogy ugyanazok a tettesek állhatnak a bűncselekmények mögött. A rendőrség adatgyűjtésének köszönhetően egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nő került a látókörükbe, akit május 6-án Siófokon fogtak el, éppen egy társasház garázsából kihajtva, lopott értékekkel megrakott járművel.

A nő nem egyedül követte el a lopásokat, hanem egy ismerőse is segített neki. A 41 éves társát május 8-án, Budapesten fogták el, míg az orgazdát, aki a kerékpárokat továbbértékesítés céljából vásárolta meg, május 7-én délelőtt otthonában érték tetten. A bérelt házában tartott kutatáskor közel 300 bicikli került elő több millió forint értékben.

A lopott kerékpárok és tulajdonosaik azonosítása jelenleg is folyamatban van, és a rendőrök mindhárom tettest előállították. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.