Banki SMS-ek lemondása: mennyibe kerül és hogyan tehetjük meg?

A banki SMS-értesítések egykor hasznos szolgáltatásnak számítottak, de mára sokak számára drágának bizonyulnak, különösen, ha ingyenes push üzenetes alternatíva is rendelkezésre áll. A BiztosDöntés.hu felhívja a figyelmet arra, hogy évente akár tízezrekbe is kerülhetnek ezek az SMS-ek, és hogy az illetéktelen költésekről is azonnal értesülhetünk push üzenetekkel.

A banki költségekről szóló, április végéig kötelezően kiküldött értesítő segítségével mindenki ellenőrizheti, mennyit költött az SMS-értesítésekre. A portál szerint az SMS-ek lemondása nem minden banknál egyszerű, de a megfelelő információk birtokában pár perc alatt megoldható.

A BiztosDöntés.hu összegyűjtötte, hogy melyik banknál mennyibe kerül a tranzakciókról szóló SMS-értesítés, és hogyan mondható le ez a szolgáltatás. Az SMS-értesítések lemondásának előnyei között szerepel a jelentős díj megtakarítása, a tranzakciók szélesebb körű nyomon követése, valamint az önálló váltás lehetősége push üzenetekre, amelyekkel az értesítések azonnaliságát nem veszítjük el.

Azonban hátrányai is vannak a lemondásnak: csak állandó internetkapcsolat mellett értesülhetünk a tranzakciókról, nem minden esetben szűrhetőek a push üzenetek, hagyományos mobiltelefonnal nem használható ez a szolgáltatás, és ha túl sok push értesítést kapunk, a bankiakat nehezebben találhatjuk meg.