A ChatGPT legújabb fejlesztése: a GPT-4o

Az OpenAI legújabb mesterséges intelligencia modellje, a GPT-4o, képes a szöveg, hang és látás feldolgozására, és olyan érzelmekkel is rendelkezik, mint egy valódi ember. A San Franciscóban bemutatott új modell gyorsabb és mindenki számára ingyenesen elérhető lesz.

A GPT-4o egyetlen modellként képes a szöveg, hang és látás feldolgozására, ami jelentősen felgyorsítja a működését. Az újítások közé tartozik, hogy a kamerakép alapján képes felismerni a környezetet, amelyben van.

A modell valós idejű szóbeli beszélgetésekre is képes, és az AI Chatbot emberi módon beszél, érzelmi intonációval a hangjában, sőt képes a nevetésre is. Emellett azonosítani tudja a felhasználók beszédéből fakadó érzelmeket és hangszíneket.

A GPT-4o matematikai problémák megoldására is képes, úgy, hogy nem csak az eredményt mondja meg, hanem segít rávezetni az embereket a helyes megoldásokra. A látássérültek számára is nagy segítséget jelenthet, mivel a kameraképén keresztül képes feltérképezni a környezetet és visszajelzéseket adni a felhasználónak.

A technológiai igazgató, Mira Murati bejelentése szerint a ChatGPT egy hivatalos macOS-appot is kapott, amely Windowsra később fog megjelenni, és a ChatGPT webhelyét is frissítették a könnyebb átláthatóság érdekében.