A mémrészvények újabb diadalnapja: az AMC a Gamestop nyomdokain

A tőzsdéken tovább folytatódik a mémrészvények lázadása. A Gamestop részvényeinek emelkedése után most az AMC papírjai is jelentős ralit produkálnak, annak ellenére, hogy a vállalat nemrég 250 millió dollár értékű részvényt bocsátott ki.

Az AMC Entertainment Holdings Inc. részvényei mára már közel 200 százalékos emelkedést is elértek, ami miatt a megnövekedett volatilitás következtében többször is szüneteltetni kellett a kereskedést. A cég a március 28-án indított tőzsdén kívüli részvénykibocsátás során mintegy 72,5 millió részvényt értékesített, 3,45 dolláros átlagáron. Az értékesítés befejezése után, a mémrészvények iránti újraéledt érdeklődés hatására, a vállalat részvényei több mint 21 százalékos pluszban nyitottak a hétfői kereskedési napon.

A befektetői érdeklődés újbóli felfutását Keith Gill, azaz Roaring Kitty egy új posztja váltotta ki, aki három évvel az eredeti mémrészvény rali után ismét aktív lett az X közösségi platformon. Gill korábban meghatározó szerepet töltött be az internetes befektetői közösségben, és a mémrészvény-őrület egyik kulcsfigurájaként ismert. A befektetők a posztját követően kezdték megint intenzíven vásárolni az AMC részvényeket.

Az AMC részvényeinek árfolyama a mai napon jelenleg 67 százalékos pluszban áll, de a napi kereskedés során az emelkedés mértéke már elérte a közel 200 százalékot is.