Alacsony tesztoszteronszint és a korai halálozás kapcsolata

Egy friss tanulmány szerint az alacsony tesztoszteronszintű férfiak korábban halhatnak meg. Az EurekAlert által közzétett eredmények rávilágítanak, hogy a tesztoszteron hiánya komoly egészségügyi kockázatokkal járhat.

A kutatás kimutatta, hogy azok a férfiak, akiknek a tesztoszteronszintje 213 nanogramm per deciliter alatt van, nagyobb valószínűséggel halnak meg az elkövetkezendő öt év során. Különösen riasztó, hogy a 153 nanogramm per deciliter alatti értékekkel rendelkező férfiak esetében még magasabb a szív- és érrendszeri betegségekbe való belehalás esélye.

A Házipatika információi szerint az alacsony tesztoszteronszint nemcsak a korai halálozással áll összefüggésben, hanem számos egyéb egészségügyi problémát is előidézhet. Ilyenek például az alacsony energiaszint, a libidó csökkenése, a memória problémái, termékenységi zavarok és depresszió.

Fontos tehát, hogy a férfiak odafigyeljenek a tesztoszteronszintjükre, és megőrizzék annak egészséges értékét. Ennek érdekében ajánlott a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű alvás, valamint a stressz szintjének csökkentése.