A szentgotthárdi Orbán Viktor újra képviselőjelölt

Orbán Viktor neve ismét szerepelni fog a szavazólapon a június 9-i önkormányzati választáson Szentgotthárdon, ahol képviselőjelöltként indul. Öt évvel ezelőtt már sikerült bekerülnie a fideszes többségű képviselő-testületbe, bár ő maga nem a kormánypárt tagja.

A Vas megyei kisvárosban régóta erős a kormánypárti támogatottság, a polgármester is a Fideszhez tartozik. A helyi Orbán Viktor az elmúlt öt év legnagyobb eredményeként a rábafüzesi részben létrehozott közösségi teret és játszóteret említi. A Telexnek adott interjúban elmondta, hogy ő már akkor is Orbán Viktor volt, amikor a másikat még nem ismerte az ország, és bár ma már nem okoz meglepetést a neve Szentgotthárdon, barátai körében gyakran vicc tárgya lesz. Egyes ismerősei a teljes nevét mentik el a telefonjukba, hogy ha hívja őket, azt lássák, Orbán Viktor keresi őket, van aki elnök úrnak vagy Mr. Presidentnek szólítja.

Orbán Viktor szakácsként dolgozott Szlovénia szentgotthárdi főkonzulátusán, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként ott fogadta a szlovén kormányfőt. A biztonságiak először nem akarták beengedni, mert azt hitték, tréfálkozik velük, de végül beengedték, és így főzhetett Gyurcsány Ferencre. Egy másik alkalommal egy soproni szállodában akart szobát foglalni, ahol a telefonon nem vették komolisan, de megérkezésekor sűrű bocsánatkérések között fogadták.

A 2019-es önkormányzati választáson a Közösen Szentgotthárdért Egyesület jelöltjeként került be a képviselő-testületbe, most pedig függetlenként indul újra. Szerinte a nevéből nem származott előnye vagy hátránya a politikában, és a fideszesek sem szavazták le javaslatait csak azért, mert nem a pártjukhoz tartozik. Szentgotthárdon a pártpolitika nem játszik komoly szerepet a testületi üléseken.

A koronavírus-járvány alatt bezárt az az ausztriai étterem, ahol dolgozott, így rövid ideig "megélhetési politikus" lett, mivel önkormányzati képviselőként nem mehetett munkanélkülire. Jelenleg a Penny Market üzletvezető-helyetteseként dolgozik Ausztriában. Huszonhárom évig dolgozott a vendéglátásban szakácsként, cukrászként és felszolgálóként.

Orbán Viktor idén nem tervezett indulni a választáson, de sokan megállították az utcán, és kérték, hogy folytassa. Az utolsó pillanatban leadta az ajánlásokat, így neve rajta lesz a szavazólapon. Abban bízik, hogy a választók az elmúlt öt év tettei alapján döntenek majd. A rábafüzesi városrészért felelt a képviselő-testületben, és büszke arra, hogy ott épült egy közösségi tér és játszótér, hiszen korábban 4 kilométerre volt a legközelebbi. Igaz, még nem kampányol, akik rá akarnak szavazni, úgyis rá szavaznak.

A szentgotthárdi Orbán Viktor már többször kapott közvetlen felhatalmazást a választóktól, mint a híres névrokona, aki 34 éve országgyűlési képviselő, de mindig listáról jutott mandátumhoz. A választási iroda adatbázisában más vicces névazonosságok is fellelhetők, például Novák Katalin Lókúton, Varga Judit Egerben, és hét Magyar Péter indul az önkormányzati választáson.

Orbán Viktor képviselőjelölt a miniszterelnök Orbán Viktornak azt üzenné: „Ha Szentgotthárdra jön kampányolni, mindenképp keressen meg, és igyunk egy kávét! Adnék a druszámnak pár jó tanácsot.”.