Jogerősen megduplázódott a mosodai támadó büntetése

Dupla annyi büntetést kapott jogerősen az a férfi, aki másfél évvel ezelőtt leköpte, megvágta és hét órán keresztül verte, s alázta sorstársát egy székesfehérvári mosodában. A Győri Ítélőtábla hat év börtönről tizenkét év fegyházra súlyosbította az ítéletet, egyetértve a fellebbviteli főügyészség indítványával.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye alapján az eset során a két hajléktalan férfi, akik ittas állapotban voltak, egy önkiszolgáló mosodában töltötték az éjszakát. Ebben az időszakban az elkövető több mint hét órán át folyamatosan bántalmazta és megalázta társát.

Az áldozatot többször megütötték, megrúgták, leköpték, és késsel megvágták a nyakát, valamint az arcát. Az elkövető emellett két öngyújtót, egy karórát és vágott dohányt is elvett tőle. Az ügyészség szerint az áldozat sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak, de a nyakát érő késes támadás akár halálos is lehetett volna. A támadást két biztonsági kamera is rögzítette, és a támadó csak akkor hagyott fel a cselekedetével, amikor egy biztonsági őr megérkezett a helyszínre.

A Székesfehérvári Törvényszék eredetileg hat év börtönre ítélte az elkövetőt, aki a büntetés kétharmadát letöltve szabadulhatott volna feltételesen. Azonban a Győri Ítélőtábla ítéletében egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, miszerint a támadó cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének minősül, valamint rablás bűntettét is megállapították. Ezért az ítéletet 12 év fegyházra súlyosbították, és kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.