A hatvanas évek fürdőszobai trendje: papírnyelvű békák

A hatvanas évek Amerikájában a vécépapír-tartók sokszínűsége és kreativitása szemet gyönyörködtető volt, amit leginkább a porcelánbékák jelenléte bizonyít.

A magyar nyelvű interneten gyakran elhangzó "régen minden jobb volt" kijelentés sok esetben vitatható, ám a vécépapír-tartók terén a hatvanas évek Amerikájában valóban gazdagabb és érdekesebb választék állt rendelkezésre. A különféle méretű és formájú tartók között kiemelkedő helyet foglaltak el a porcelánbékák, melyek hosszú nyelvükkel helyettesítették a papírtekercset, és így váltak a fürdőszobák díszeivé.

Ezek a békák nem csupán praktikus tárgyak voltak, hanem a fürdőszoba kiemelt díszítőelemei is egyben. Különböző verzióik léteztek, amelyek között akadtak barátságos és kevésbé életszerű darabok is. Egy 2020-as posztban például egy zöld színű, életszerűbb változat került bemutatásra, amely azonban nem talált vevőre a Marketplace-en.

"I just posted my vintage ceramic frog toilet paper dispenser on Marketplace, but no one has even made an offer. I don’t get it." - írta Geoff Meeker a Twitteren 2020 október 4-én.

A hatvanas évek vécépapír-tartóinak sokszínűsége ma már csak nosztalgikus emlék, de a porcelánbékák még mindig mosolyt csalnak az arcokra, és emlékeztetnek minket egy letűnt kor egyedi stílusára.