A háború árnyékában: a kormánypárti politikusok figyelmeztetései

A kormánypárti politikusok szerint a háború veszélye lebeg az ország felett, és a közelgő választásokon a békepárti és háborúpárti képviselők között kell döntenünk.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebookon figyelmeztetett, hogy ha Gyurcsány Ferenc vezetné az országot, már rég háborúban lennénk. Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány korábban azt mondta: „háborúban fegyver kell a kézbe”, és hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben már atomfegyverek használatáról is szó esik. Menczer szerint csak a Fideszre leadott szavazatok változtathatnak ezen a helyzeten.

Szijjártó Péter külügyminiszter is a háború veszélyére hívta fel a figyelmet, amikor a csepeli pódiumbeszélgetésen arról beszélt, hogy a június 9-i választáson a békepárt és a háborúpárti képviselők között kell választanunk. Kifejtette, hogy a NATO és az Európai Unió háborús készülődésbe kezdett, és már a nukleáris fegyverek használatát is lehetséges forgatókönyvként kezelik. Szijjártó szerint Magyarországnak távol kell maradnia az ukrajnai fegyverszállításokban való részvételtől, és hangsúlyozta, hogy Európát, illetve a NATO-t senki sem támadta meg.

Orbán Viktor miniszterelnök Tiszaladányban tartott beszédében szintén a háború veszélyére figyelmeztetett. Kijelentette, hogy felesleges háborúpárti képviselőket küldeni Brüsszelbe, mivel ott így is elegendő van belőlük. Orbán szerint békepárti képviselőket kellene küldeni, hogy megmutassuk Soros Györgynek, a háborúpárti politikusokba fektetett pénze rossz befektetés. A miniszterelnök emellett a MOL Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján is beszélt arról, hogy az Európai Parlament választásán a háború és a béke lesz a tét, és hogy Európában sokan akarják háborúba rángatni a kontinenst, amit a Fidesznek meg kell akadályoznia.