A Windows 11 Start menüjének újításai

A Microsoft csendben új funkciókat kezdett bevezetni a Windows 11 Start menüjébe, amelyek a widgetek új generációját jelenthetik a felhasználók számára.

A hvg szerint a Microsoft változtatásokat hajt végre a Windows 11 Start menüjében, amelyeket a cég nem jelentett be hivatalosan. Az Albacore nevű Twitter-felhasználó információi alapján a Windows 11 β build 26212-es verziójában úgynevezett "Start Menu Companions" kerültek bevezetésre. Ezek az alkalmazások adaptív kártyákat biztosítanak, amelyek egy lebegő szigeten jelennek meg a Start menü mellett, jobbra vagy balra dokkolva. Az Albacore egy widget adatokat felhasználó demót is megosztott a Twitteren.

A Windows 8-ban bemutatott csempék, amelyek a Windows 11-ben már nem voltak jelen, most új formában térhetnek vissza. A felhasználók a Gépház – Személyre szabás – Start menü menüpont alatt állíthatják be ezeket a widgeteket, de először a fejlesztőknek kell alkalmazásaikat felkészíteniük a támogatásukra.

Jelenleg a Windows 11 legújabb fejlesztői előzetesében még nem található meg az új funkció, és nem ismert, hogy a Microsoft mikor fogja hivatalosan bevezetni ezeket az újításokat. Korábban a Windows Vistában és 7-ben már voltak minialkalmazások, amelyek a Windows 8-ban csempék formájában fejlődtek tovább.