A TikTok AI-alapú keresési funkciókat tesztel

A TikTok, amelyet az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is nemzetbiztonsági kockázatok miatt szorongatnak, új funkciókat tesztel, amelyek az alkalmazáson belüli keresést bővítik az AI által generált keresési eredményekkel.

A TikTok felhasználói gyakran használják a platformot információkeresésre, és a kínai videómegosztó óriás most az AI által generált keresési eredményeket teszteli, amelyeket a ChatGPT hoz létre. A Computer Bild felhívja a figyelmet arra, hogy a fiatalok gyakran fordulnak a TikTokhoz információk keresésére, akár a buszmegállóban, az orvosi rendelőben vagy iskolai szünetben.

A TikTok üzemeltetői folyamatosan fejlesztik a keresési funkciókat, és már korábban is teszteltek olyan keresési eredményoldalakat, amelyek Wikipédiára, Google-ra és más webhelyekre mutató linkeket tartalmaztak. Most azonban a mesterséges intelligencia által generált keresési eredményekkel kísérleteznek. A The Verge beszámolója szerint a szokásos keresési eredmények mellett megjelentek az úgynevezett „AI Search highlights”, azaz AI keresési kiemelések, amelyeket a ChatGPT generál, és a TikTok algoritmus jeleníti meg, ha azokat relevánsnak ítéli.

Nem minden keresés vezet azonban mesterséges intelligencia által generált válaszokhoz, és vannak olyan kiemelt keresési elemek is, amelyek nem AI által generáltként vannak megjelölve, de a keresési eredmények tetején jelennek meg. Jelenleg nem világos, hogy ezek az információk honnan származnak, és a TikTok még nem nyilatkozott a funkció részleteiről.

: Computer Bild