A PET Kupa és a környezettudatosság növelése

A mikro- és makroműanyag-szennyezés csökkentésének lehetőségeiről beszélgettünk Hankó Gergellyel, a PET Kupa projektvezetőjével a fenntarthatósági podcastunk legújabb részében. A PET Kupa, amely a Tisza folyó megtisztítását célozza, mára nemzetközi szinten is elismert környezetvédelmi projekté vált.

A környezeti- és klímakatasztrófa megelőzésében kiemelt szerepet kap az oktatás, de a már meglévő problémák kezelésére is szükség van. Ezt ismerte fel a PET Kupa alapítói, akik a Tisza hulladékgyűjtésével indították el a projektet, ami mára az ország egyik legismertebb környezetvédelmi kezdeményezésévé nőtte ki magát.

A podcastunkban Fait Federika Hankó Gergelyt, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezetőjét és a PET Kupa projektvezetőjét kérdezte a programról és az elmúlt évek fenntarthatósági fejleményeiről Magyarországon.

A PET Kupa célja, hogy a Tisza folyó mentén összegyűjtött hulladékot feldolgozza, ezzel csökkentve a mikroműanyag-szennyezést. A projekt sikerességét mutatja, hogy ma már nem csak egy helyi kezdeményezés, hanem országhatárokon átnyúló, nemzetközi szinten is elismert program.

A műsort az ALTEO támogatja, amely az energiaszektorban elsőként szerzett ESG tanúsítványt, ezzel is hangsúlyozva a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

: hvg.hu · zCast: „A csapatépítő lehet szemétszedés a gokartozás helyett” – Hankó Gergellyel a PET Kupáról