A Meta Platforms megszünteti a Workplace alkalmazását

A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms bejelentette, hogy 2026 júniusától megszünteti a Workplace alkalmazását, hogy teljes mértékben a mesterséges intelligenciára és a metaverzummal kapcsolatos technológiák fejlesztésére koncentrálhasson.

A Workplace, amelyet eredetileg 2016-ban indítottak el vállalkozások számára, különféle innovatív funkciókat kínált. Ezek közé tartoztak a több vállalatot magában foglaló csoportok és a megosztott terek, amelyek elősegítették az eltérő szervezetek alkalmazottainak együttműködését. A Meta tájékoztatása szerint bár az alkalmazás 2026 júniusától már nem lesz elérhető az ügyfelek számára, belső kommunikációs eszközként továbbra is használni fogják azt.

Az ügyfelek 2025 augusztusáig még hozzáférhetnek a termékhez, és ezen időszak alatt lehetőségük nyílik áttelepülni a Zoom Workvivo termékére. Ebben az átmeneti időszakban a számlázás és fizetés módja változatlan marad. A Workplace jelenleg egy havi 4 dollár értékű alapcsomagot kínál felhasználónként, amit további 2 dollárért bővíthetnek havonta felhasználónként. Ha egy szervezet nem választ fix csomagot, akkor a havi díjat a számlázható felhasználók számának megfelelően állapítják meg.

Ugyan a mesterséges intelligenciába és a metaverzumba történő befektetések aggasztják a befektetőket a költségek növekedése miatt, de ezek a lépések jól jelzik, hogy milyen irányban képzeli el a jövőt a Facebook anyacége. A Meta árfolyama ma 0,8, idén 36,2 százalékos pluszban van.