Borízű hang #171: Az edgelord vibe shiftje, a NER Szász Endréje és egy Herendi-teknős az iráni Bibóban

A 444 podcastjának legújabb epizódja egy energikus klubkoncert felvétellel tér vissza a stúdióba, ahol a pirotechnikától pihenőt tartva, limitált szériás bakeliten kínálják a gyűjtőknek a műsort.

A Borízű hang podcast legfrissebb részében a szokásos élő podcast formátum helyett a stúdió intim hangulatát választották, ahol a klubturné után ismét összegyűltek a mikrofonok mögé. A műsorban számos témát érintenek, többek között a Giro d'Italia és a Tour de Hongrie kerékpárversenyeket, ahol Mark Cavendish nyerte meg a barcikai sprintet.

Szőke Gábor Miklós, akit a NER Szász Endréjeként emlegetnek, és a SZGM X Kolodko kollaboráció is terítékre kerül, valamint egy óriás Herendi-teknős és egy atlantai sólyom megjelenése is szóba kerül a rákayfülöp-szindróma kontextusában. A műsorban felvetik Mahmúd Ahmedinezsád iráni politikus rejtélyét, aki az iráni Bibó ellen állt, és a Twitteren is aktív, ahol a zsigeri antiszemitizmus és a politikai antiszemitizmus közötti különbséget boncolgatják.

A forradalom első generációjának kihalását és Magyar Péter régi-új napszemüvegét is megemlítik, valamint Steve Albini nekrológját, a Big Black és Shellac zenekarokat, a Pixies-t és a Nirvanát. Albini híres cikke a zeneiparról, pókerjátékosként való szereplése, valamint a Joe Roganról és a Guardian cikkéről alkotott véleménye is terítékre kerül, amely az edgelord vibe shiftjének témáját boncolgatja.

A műsorban felvetődik a kérdés, hogy hogyan lehet különbséget tenni a néppártosodó exfasiszta politikai formációk között, és miért nincs Parizer Párt. Végül a hercegnőburgonya titkát és a Hszi-menüt tárgyalják, valamint a teknős jelentőségét Kínában.

Az előfizetők számára a teljes epizód már szombat hajnalban elérhető volt, míg a kedden publikált ingyenes verzió tíz perccel rövidebb. Azok, akik szeretnének előfizetni a 444-re, a 444.hu/pod oldalon tehetik meg ezt.