„Egy furcsa, megmagyarázhatatlan betegséggel küzdök” – Az unokája ad erőt a betegeskedő Baranyi Lászlónak

Budapest — Baranyi László, a 96 éves Gobbi Hilda-díjas színész, aki az életkedvét nem vesztette el, egy furcsa betegséggel küzd, amely miatt folyamatosan izzad, és éjszakánként szinte ömlik róla a víz.

Lehet 96 esztendősen is a holnapot és a holnaputánt tervezni, bár óvatosan kell ezt tenni az öregkor kihívásaival szemben. Baranyi László, aki próbál teljes életet élni, számos akadállyal néz szembe, mint például egy súlyos esés vagy a mindennapok szükségleteinek elvégzése. Az unokája, Kamilla segítségével azonban továbbra is élni akar, lehetőség szerint az idők végezetéig.

Baranyi László nevetve mesél az idő múlásával járó akadályokról, és példakép lehet azoknak, akik nem adták fel az időskori depresszióval szemben. A színész várja, hogy nyáron ismét élvezhesse a Balaton illatát és zamatát az ábrahámhegyi kis nyaralójában, bár aggodalmakat is érez, mivel a házikó felső szintje nyáron szaunaként funkcionál, ami rá bénítólag hat.

Baranyi László egy furcsa, megmagyarázhatatlan betegséggel küzd, amely miatt folyamatosan izzad, és éjszakánként szinte ömlik róla a víz. Próbálkozott már mindenféle megoldással, de az izzadás nem múlik. Egy korábbi baleset után, amikor otthon elesett és egy ecetes üveg tartalma ömlött a fejére, megsérült a gerince, de csodával határos módon nem törte be a fejét. Az öregkorral folytatott csatái ellenére soha nem adja fel, és mostanában egy fürdetőasszony is segíti őt és feleségét a mindennapokban.

A Família Kft. egykori Nagypapája a való életben is boldog nagypapa, és büszke unokájára, Kamillára, aki húszévesen egyetemre jár, és sok időt tölt vele. Kamilla egy súlyos családi tragédia, szülei elvesztése után került közelebb nagyszüleihez, akik közül előbb a nagymama, majd négy hónap múlva a nagypapa is elhunyt. Kamilla mostanra a színész és felesége közelében él, és gyakran látogatja őket.