Felesége fojtogatása miatt előzetesbe került a "ruhaügyi" skót férfi

Bűnösnek vallotta magát felesége fojtogatásában Keir Jonhston, aki az internetes ruhaügy kapcsán vált ismertté. A férfi előzetes letartóztatásban van, az ítélet három hét múlva várható.

Keir Jonhston, a 38 éves skót férfi, aki 2015-ben vált világhírűvé az internetes közösségek körében, bűnösnek vallotta magát felesége fojtogatásában. Jonhston és felesége azért kerültek a figyelem középpontjába, mert az asszony anyja viselte azon az esküvőn azt a bizonyos ruhát, amelynek színét az internetezők nem tudták megállapítani. A ruha színe miatt kialakult vita az egész világot megosztotta, és a házaspár még Ellen DeGeneres talk show-jába is meghívást kapott, ahol 10 ezer dolláros jutalmat és egy grenadai nyaralást nyertek.

A házaspár kapcsolata azonban a színfalak mögött megromlott. A férfi a vádak szerint már egy ideje kegyetlenül bánt feleségével. Az előzmények között szerepel egy incidens, amikor a férfi megtiltotta feleségének, hogy elmenjen egy állásinterjúra, de a nő mégis elment. Ezt követően a férfi a ház előtt a földre lökte, majd fojtogatni kezdte.

A Colonsay szigetén élő házaspár élete távol áll a nagyvárosi nyüzsgéstől, hiszen a skót partok közelében fekvő sziget lakossága mindössze 124 fő. A szigeten nincs állandó rendőri jelenlét, és a bűncselekmények is ritkák. A sziget történetében 1623 óta csupán néhány bűncselekményt jegyeztek fel, köztük egy 2006-ban történt betörést és egy 2014-es autórongálást. Házasparti erőszakról korábban nem esett szó.

Keir Jonhston előzetes letartóztatásba került, és a bíróság ítéletét három hét múlva hozzák meg.