Kós Hubert mégis elindul a belgrádi úszó-Eb-n

A világbajnok Kós Hubert, aki eredetileg nem tervezett indulást a júniusi belgrádi vizes Európa-bajnokságon, mégis rajthoz áll, edzője, Bob Bowman utasítására.

Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás világbajnoka, előzetes terveivel ellentében mégis részt vesz a június 17. és 23. között megrendezésre kerülő belgrádi vizes Európa-bajnokság úszóversenyén. Edzője, Bob Bowman SMS-ben értesítette a 21 éves úszót, hogy szükséges lesz a kontinensviadalon való indulás. „Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi. Azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom” – nyilatkozta Kós, aki jelenleg Colorado Springsben magaslati edzőtáborban készül.

A döntést követően Kós egyeztetett Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, és közösen úgy határoztak, hogy a fő számát, a 200 méter hátat csak a párizsi olimpián vállalja majd. A belgrádi Európa-bajnokságon 50 és 100 méter pillangón, 50 és 100 méter háton, valamint 200 méter vegyesen fog indulni, utóbbi számban címvédőként. Várhatóan a szövetségi kapitány két vagy három váltóban is számít majd rá.

Kós Hubert hangsúlyozta, hogy az intenzív program a lényeg, és bár még nem lesz csúcsformában, szüksége van egy jó versenyre. „Amit Csaba bá kér, azt csinálom” – tette hozzá. A versenyző elmondása szerint edzője, Bob Bowman azért döntött így, mert Leon Marchand a francia bajnokságon fog indulni ugyanabban az időszakban, és ezért is küldi őt Belgrádba, aztán onnan visszatér Franciaországba, és az olimpiáig ott fog készülni.