Busz és kamion ütközött az M1-esen: több baleset és útlezárás nehezíti a közlekedést

Hétfő reggel több közlekedési baleset és útlezárás is történt Magyarországon, amelyek komoly fennakadásokat okoznak az utakon.

Balatonfőkajárnál, a 710-es főúton egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze hajnalban, emiatt az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni. A baleset az 1-es kilométer előtt történt, a 7205-ös út közelében. Ugyanezen az úton, Balatonakarattya térségében egy kamion műszaki mentését végzik, itt is félpályán halad a forgalom.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé vezető oldalon, Mosonmagyaróvár térségében egy busz és egy kamion karambolozott, a baleset következtében a sérült járművek a belső két sávot foglalják el, ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni ezen a szakaszon.

Az M3-as autópályán, Nyíregyháza felé vezető oldalon, Bag térségében egy kamion és egy kistehergépjármű ütközött össze. A baleset miatt lezárták az autópálya ezen szakaszát, a 39-es kilométernél lévő csomópontban leterelik a járműveket, de az 51-es kilóméternél lévő kerekharaszti csomópontban vissza lehet térni az autópályára. A torlódás hossza elérte a hét kilométert.

A 47-es főúton, Békéscsaba térségében kigyulladt egy kistehergépjármű, a 136-os kilométernél a forgalom félpályán halad.

Az M4-es és az M0-s autóút csomópontjában terelés kiépítése miatt sávzárásra kell számítaniuk azoknak, akik Szolnok felől érkeznek és az M0-s autóútra szeretnének ráhajtani az M3-as autópálya felé. A terelés miatt lassulás és torlódás is előfordulhat.

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a D jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 170-es kilométernél, a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.